Kryddiga köttbullar

Serverar: 4-6 portioner

Jättegoda på buffébordet! Jag brukar göra dom ganska stora och steka i ugnen. Passar också att äta med t ex klyftpotatis och sallad.

Ingredienser

  • 500 g lamm- eller nötfärs
  • 0,5 dl ströbröd
  • saften av 1 lime
  • 1 liten lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 chilifrukter
  • 2 tsk garam masala
  • 1 msk olja
  • 1 ägg
  • 1,5 tsk salt
  • Färsk koriander
  • Svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Blanda ströbröd och limesaft och låt svälla. Fräs lök, vitlök och garam masala i oljan. Blanda ströbrödet och lökfräset med resten av ingredienserna. Forma till runda bullar.
    2. Stek i stekpanna eller ugn 200 grader.

    Liknande recept

    3.4
    1 h 20 min
    2
    11

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Matklubben Blogg 2007-09-18
    Stockholm bjöd verkligen på fint väder i helgen. Lite småblåsigt men ä...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben