Kryddiga kokosmuffins

Serverar: 12 portioner

Kryddor och kokos i en och samma muffins. Värt att testa. Låter gott i varje fall.

Ingredienser

  • 5 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1/2 tsk salt
  • 2 tsk kanel, malen
  • 1/2 tsk kryddnejlika, malen
  • 1/2 tsk muskot, malen
  • 1/2 tsk kardemumma, malen
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 100 g margarin t ex Milda
  • 2 dl strösocker
  • 3 ägg
  • 2 1/2 dl matlagningsgrädde t ex Milda Mat
  • 1/2 dl ljus sirap
  • 200 g kokosflingor
  • Florsocker
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200ºC. Blanda mjöl, bakpulver, salt, kryddor och vaniljsocker i en skål. Rör margarin och socker pösigt. Rör i äggen, ett i sänder i margarinblandningen. Vispa rejält mellan varje ägg.
    2. Blanda Milda Mat och sirap i en skål. Rör växelvis ihop mjölblandning, äggblandning och gräddblandning. Rör försiktigt ner kokosflingorna i smeten.
    3. Fördela smeten i en smord muffinsplåt. Grädda i mitten av ugnen ca 20 min. Pudra över lite florsocker före serveringen.

    Liknande recept

    3.4
    1 h 20 min
    2
    11

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben