Kryddiga kycklingmuffins

Serverar: 12 portioner

Kryddiga och matiga muffins med kyckling, lök paprikapulver och chilifrukt.

Ingredienser

  • 1 1/4 dl solrosolja
  • 2 gula lökar, hackade
  • 3 salladslökar, hackade
  • 1 liten färsk röd chilifrukt, urkärnad och hackad
  • 3 kycklinglårfiléer, finhackade
  • 1 tsk paprikapulver
  • 300 g extra fint vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 2 stora ägg
  • 1 msk pressad citronsaft
  • 1 msk rivet citronskal
  • 1 1/4 dl créme fraiche
  • 1 1/4 dl naturell yoghurt
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Olja in fördjupningarna i en muffinsplåt för 12 muffins med solrosolja (eller ställ pappersformar i dem). Hetta upp lite av den resterande oljan i en stekpanna och fräs lök, salladslök och chili under omrörning i 3 minuter på svag värme. Dra stekpannan från värmen, lyft upp det frästa och lägg det åt sidan. Tillsätt lite mer olja och frös kycklingkött och paprikapulver under omrörning i 5 minuter på medelgod värme. Dra stekpannan från värmen och ställ åt sidan.
    2. Sikta ner mjöl och bakpulver i en stor skål. Vispa upp äggen lätt i en annan skål, rör sedan ner resten, oljan, pressad citronsaft och rivet citronskal. Rör ner äggsmeten i mjölet och rör därefter ner lök, salladslök, chili och kycklingkött. Krydda med salt och peppar. Rör inte smeten för länge - det ska vara lite klumpar i den.
    3. Fördela smeten i fördjupningarna i muffinsplåten (de ska vara helt fyllda). Grädda muffinsen i 190 grader varm ugn i 20 minuter eller tills de har höjt sig och fått vacker färg. Ta ut muffinsen och servera dem varma eller låt dem kallna på ett bakgaller.

    Liknande recept

    3.4
    1 h 20 min
    2
    11

    Kommentarer (1)

    Lennart_58 12 augusti 2009

    Detta var ngt nytt, spännande, supergott 5p.Lennart.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben