Kryddiga kycklingvingar med mangodipp

Serverar: 4 portioner

Kycklingvingar är goda både varma och kalla. Servera som plockmat med mangodipp, eller som middag med klyftpotatis och mangodipp.

Ingredienser

  • 1 kg kycklingvingar
  • 3/4 dl Arla smör- och rapsolja
  • 2 pressade vitlöksklyftor
  • 2 tsk mald spiskummin
  • 2 tsk paprikapulver
  • 1 dl hackade pistagenötter
  • 1 tsk salt
  • Mangodipp
  • 2 mogna mangofrukter
  • 250 g kesella
  • 0,5-1 tsk sambal oelek
  • 1 tsk pressad limesaft
  • 0,5 tsk salt
  • Instruktioner

    1. Börja med mangodippen och ställ den sen kallt. Skala, kärna ur och finhacka mangon. Blanda med kesella, sambal oelek, limesaft och salt.
    2. Kycklingvingar: Blanda smör- och rapsolja, vitlök, kryddor, nötter och salt. Blanda kyckling och marinad. Låt marinera minst 6 timmar. Sätt ugnen på 225 grader.
    3. Lägg kycklingen på mitten på en plåt med bakplåtspapper. Stek i mitten av ugnen cirka 20 minuter.

    Liknande recept

    3.4
    1 h 20 min
    2
    11

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben