Kryddiga lammfärsspett

Härligt kryddiga köfte att göra hemma, trä upp på spett och värma på grillen.

Ingredienser

  • 500 g lammfärs
  • 1 tsk finhackad röd chili
  • 2 finhackade vitlöksklyftor
  • 1 tsk salt
  • 2 msk hackad mynta
  • 2 msk hackad koriander el bladpersilja
  • ½ citron, rivet skal
  • 1 dl Kelda Laga mat 4%
  • 3 msk Arla Smör-&rapsolja
  • Instruktioner

    1. Blanda färsen med chili, vitlök, salt, mynta, koriander, citronskal och gräddmjölk. Forma till långa färsrullar.
    2. Stek dem i lite smör-&rapsolja runt om 3–4 min. Låt kallna.
    3. Trä upp färsrullarna på blötlagda träspett. Pensla med smör-&rapsolja och värm dem på grillen ca 5 min.
    4. Servera med t ex Turkisk pastasallad och Haydari.

    Liknande recept

    3.4
    1 h 20 min
    2
    11

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben