Kryddiga lökplättar

Serverar: 4 portioner

85 kalorier per portion. Servera dessa frasiga plättar med en svalkande gurkraita.

Ingredienser

  • 1 gul lök
  • ½ tsk krossade korianderfrön
  • ½ tsk spiskumminfrön
  • 4 msk vetemjöl
  • ½ tsk salt
  • 2 msk vatten
  • 2 tsk olja
  • Raita
  • 1 dl lättyoghurt
  • ½ gurka
  • 1 knippa färsk mynta
  • Instruktioner

    1. Skala och skiva löken. Blanda löken med koriander, spiskummin i en skål. Strö över mjöl och salt. Blanda igen. Tillsätt vattnet och blanda väl så att löken täcks av mjölblandningen.
    2. Värm en stekpanna med oljan. Lägg i lökblandningen med en matsked och platta ut till tunna plättar, det blir 8 plättar av satsen. Stek dem på medelvärme tills de har fin färg och är frasiga, 4-5 minuter per sida. Håll dem varma i ugnen.
    3. Grovriv gurkan och hacka myntan. Blanda yoghurt, gurka och mynta till raitan.
    4. Servera raitan till lökplättarna.

    Liknande recept

    3.4
    1 h 20 min
    2
    11

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben