Kryddiga ostbröd

Serverar: 8 portioner

Gyllene ostbröd kryddade med malen koriander som ger en ljuv citrussmak.

Ingredienser

  • 25 g jäst
  • 2½ dl ljummet vatten
  • 2 msk olja
  • 2 msk sirap
  • 1 tsk krossade korianderfrön
  • 1 dl grovt rågmjöl
  • 1 tsk salt
  • 6 dl vetemjöl
  • 2 dl riven ädelost, 75 g
  • Instruktioner

    1. Lös upp jästen i vattnet. Tillsätt oljan, sirapen, korianderfröna och rågmjölet.
    2. Blanda i saltet, vetemjölet och ädelosten. Arbeta degen smidig i 5 minuter.
    3. Sätt ugnen på 225 grader. Ställ degen att jäsa i 10 minuter.
    4. Knåda degen och dela den i två bitar. Rulla ut varje bit till en längd på 20 cm. Skär varje längd i 8 bitar.
    5. Lägg bitarna på en bakpappersklädd plåt och låt jäsa till dubbel storlek. Grädda i ca 10 minuter och låt bröden svalna på galler.

    Liknande recept

    3.4
    1 h 20 min
    2
    11

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben