Kryddiga ostkex

Serverar: 60 portioner

Kex, snacks eller krackers - välj själv - oavsett namn är de fantastiska! De ska helst ätas dagsfärska och smakar väldigt gott till sötsyrliga drinkar eller en kall öl.

Ingredienser

  • 6 dl västerbottenost
  • 3 dl parmesanost
  • 4 msk torkad gräslök
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1 krm cayennepeppar
  • 1 krm salt
  • 2 dl vetemjöl
  • 50 g smör
  • ½ dl vispgrädde
  • Instruktioner

    1. Riv västerbotten- och parmesanosten fint. Blanda ostarna i en rymlig skål. Tillsätt gräslök, paprikapulver, cayennepeppar och salt.
    2. Arbeta ihop mjöl och smör i en matberedare till en sammanhängande och lite klumpig massa.
    3. Blanda mjölblandningen med ostrivet och häll till sist i grädden. Arbeta ihop till en deg.
    4. Dela degen i 3-4 delar och rulla ut till längder, ca 2½ cm tjocka. Vira in rullarna i plastfolie. Ställ in dem i kylskåp ca 1 timma eller över natten. Sätt ugnen på 200 grader.
    5. Skär rullarna i 3 mm tjocka skivor med en vass kniv. Lägg bitarna på bakpappersklädda plåtar. Grädda mitt i ugnen 10-15 minuter.

    Liknande recept

    3.4
    1 h 20 min
    2
    11

    Kommentarer (2)

    klonte 24 april 2010

    Jätte goda! 5 stjärnor från mej!

    flabban 10 april 2012

    Ett mycket gott tilltugg till drinken. Kan varmt rekommenderas. Tack för ett bra recept.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben