Kryddiga revbensspjäll

Serverar: 8 portioner

Spjällen är goda på julbordet/buffébordet eller som ensamrätt. De görs med fördel en eller två dagar i förväg.

Ingredienser

  • Ca 1 1/2 kilo tjocka revbensspjäll sågade på mitten
  • 3 dl vin- eller lättglögg
  • 1/2 dl kinesisk soja
  • 3 dl vatten
  • 1 stor bit ingefära (50 g)
  • 2 vitlöksklyftor
  • Nymald svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Dela revbensspjällen i bitar.
    2. Koka upp glögg, soja, vatten och skalad och skivad ingefära samt vitlök. Lägg ner spjällen. Koka upp och skumma. Koka 1 1/4-1 1/2 timme under lock tills spjällen känns möra och köttet börjar lossna från benen.
    3. Sila av skyn och koka ihop den tills 3–4 dl återstår, låt den kallna. Ta bort fettet och häll tillbaka skyn på spjällen. Värm inför serveringen. Smaka av med svartpeppar och ev salt.

    Liknande recept

    3.4
    1 h 20 min
    2
    11

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben