Kryddiga revbensspjäll

Tid: 1 timme 45 minuter

Till 8 personer, på buffé eller 4 som ensamrätt. Gott med pressad potatis till.

Ingredienser

  • ca 1 1/2 kilo revbensspjäll sågade på mitten
  • 3 dl glögg
  • 1/2 dl kinesisk soja
  • 3 dl vatten
  • 1 stor bit ingefära (50 g)
  • 2 vitlöksklyftor
  • nymald svartpeppar
  • ev. salt
  • Tillbehör
  • kokt potatis
  • äppelmos
  • Instruktioner

    1. Dela revbensspjällen i bitar.
    2. Koka upp glögg, soja, vatten och skalad och skivad ingefära,samt vitlök. Lägg ner köttet. Koka upp och skumma. Koka 1 1/4-1 1/2 timme under lock tills spjällen känns möra och köttet börjar lossna från benen. Sila av skyn och låt den kallna. Ta bort fettet och häll tillbaks den på spjällen Värm inför serveringen. Smaka av med svartpeppar och salt. De kan gärna göras dagen före.

    Liknande recept

    3.4
    1 h 20 min
    2
    11

    Kommentarer (3)

    begeanka 9 oktober 2008

    Kanongott!

    Shoutoutloud 4 november 2010

    åt detta eller ngt liknande hos min mor. det var supergott. var väldigt skeptisk till glöggen men det var faktiskt jättegott

    bvm 9 november 2010

    Fantastiskt gott Har hamstrat glögg så att jag kan laga rätten alla tider på året, även då inte glögg finns i affären BVM

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben