Kryddiga revbensspjäll

Serverar: 4-6 portioner

Hett och gott

Ingredienser

  • ca 2 kg tunnskurna revbensspjäll (spareribs)
  • eller 1 - 1¼ kg tjockskurna revbensspjäll
  • Marinad
  • 2 dl soya
  • 4 msk färsk, riven ingefära
  • Glaze
  • 1/2 dl chilisås
  • 1/2 dl balsamvinäger
  • 3 msk flytande honung
  • 1 msk dijonsenap
  • 3 pressade vitlöksklyftor
  • 2 tsk salt
  • 1/2 tsk malen svartpeppar
  • 1/2 tsk malen ingefära
  • 1/2 tsk sambal oelek
  • några stänk tabasco
  • Instruktioner

    1. Spareribs: Blanda soya och riven ingefära i en stor fryspåse. Marinera spjällen i några timmar (eller över natten). Rör ihop alla ingredienser till glazen. Pensla spjällen med glaze och grilla dem i ugnens långpanna, 225º C i ca 45 minuter (vänd dem efter halva tiden). Pensla under grillningen tills glazen tar slut.
    2. Tjockskurna revbensspjäll marineras på samma sätt. De läggs med den beniga sidan upp i ugnens långpanna och grillas i 175º C i ca 1½ timme (vänd spjällen efter ca 30 minuter). Glazen penslas över köttet några gånger under de sista 30 minuterna i ugnen.

    Liknande recept

    3.4
    1 h 20 min
    2
    11

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben