Kryddiga rullar á la hajibaba

Serverar: 4-5 portioner

Kryddiga indiska köttfärsrullar som serveras med en god yoghurtsås med en massa smakrika ingredienser.

Ingredienser

  • ½ gul lök
  • 2-3 vitlöksklyftor
  • 1 litet ägg
  • ½ dl ströbröd
  • 3/4 dl mjölk
  • 500 g lammfärs eller nötfärs
  • 1 msk hackad syltad ingefära eller 1 tsk färsk riven ingefära
  • 1 tsk kanel
  • ½ tsk malen kryddnejlika
  • 3/4 tsk stött kardemumma
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Yoghurtsås
  • 5 dl yoghurt
  • ½ gul lök
  • 1 msk rostade kokosflingor
  • 1 tsk finhackad röd eller grön chilipeppar
  • 1 tsk riven färsk ingefära eller 1 msk hackad syltat ingefära
  • 2 pressade vitlöksklyftor
  • 1 msk torkad mynta
  • Salt
  • Vitpeppar
  • Tillbehör
  • Kokt ris
  • hackad paprika
  • Rostade kokosflingor
  • Instruktioner

    1. Börja med såsen. Blanda alla ingredienser, häll upp på ett stort fat och ställ kallt medan du gör rullarna. Sätt ugnen på 225 grader.
    2. Finhacka lök och vitlök. Blanda ägg, ströbröd och mjölk. Blanda färsen med löken och med äggblandningen i en skål och rör i alla kryddorna. Arbeta färsen ordentligt, eventuellt med ytterligare lite ströbröd. Forma till avlånga, drygt tumstjocka rullar.
    3. Lägg rullarna på bakplåtspapper på en plåt och sätt in strax ovanför mitten i ugnen. Stek 10-15 minuter, beroende på hur tjocka rullarna är.
    4. Lägg de varma rullarna i den kalla yoghurtsåsen på fatet. Strö över hackad paprika och kokosflingor, som rostats i torr stekpanna.
    5. Servera med kokt ris.

    Liknande recept

    3.4
    1 h 20 min
    2
    11

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben