Kryddiga russinbullar

Serverar: 12 portioner

Det är svårt att låta bli de här färska, heta bullarna när de lämnar ugnen.

Ingredienser

  • 1 pkt torrjäst, 12 g
  • 6 dl vetemjöl
  • 3 msk extra vetemjöl till krysset
  • 2 msk strösocker
  • Extra strösocker till garnering
  • 1 msk malda brödkryddor
  • ½ msk mald kanel
  • 2 msk margarin
  • 1½ dl russin
  • Instruktioner

    1. Blanda jäst, 1 msk vetemjöl och 1 msk socker. Tillsätt 1 dl varmt vatten och rör snabbt ihop. Täck över med plastfolie och ställ åt sidan 15 minuter tills blandningen börjar skumma.
    2. Lägg resten av mjölet, socker och kryddor i en stor skål. Tillsätt margarin och russin och arbeta in i mjölet med fingrarna. Tillsätt jästblandningen och 2 dl varmt vatten. Rör ihop degen med en träslev, tillsätt extra vatten om det behövs.
    3. Knåda degen på ett lätt mjölat bakbord 5 minuter tills den är jämn och slät. Lägg degen i en skål, täck över med en handduk och låt jäsa en timma, eller tills dubbel storlek.
    4. Sätt ugnen på 200 grader. Smörj en bakplåt med olja. Slå ner degen i skålen med handen och stjälp sedan upp den på ett lätt mjölat bakbord. Forma degen till en rulle och dela rullen i tolv bitar. Rulla varje bit till en bulle. Lägg bullarna på plåten, ställ åt sidan och låt jäsa 30 minuter.
    5. Blanda 3 msk mjöl med ½ tsk socker och 1-2 msk vatten till en slät pasta. Gör ett kryss på varje bulle med smeten och grädda 20 minuter tills gyllene.

    Liknande recept

    3.4
    1 h 20 min
    2
    11

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben