Kryddiga smördegssnittar

Serverar: 4 portioner

Knapriga på ytan och kryddigt heta inuti - dessa snittar med indisk kryddad potatisfyllning smakar helt enkelt sagolikt!

Ingredienser

  • 4 smördegsplattor
  • 300 g potatis , fast sort
  • 1 liten zucchini
  • ½ gul lök
  • 1 liten vitlöksklyfta
  • 1½ cm färsk ingefära
  • 2 tsk smör eller margarin
  • 1 msk stark curry
  • ½ tsk rivet citronskal
  • 1 msk färskpressad citronsaft
  • Salt
  • 1 - 2 kvistar färsk mynta
  • 1 litet ägg
  • 1 - 2 tsk sesamfrön
  • Instruktioner

    1. Tina smördegsplattorna. Värm ugnen till 200 grader. Skala, skölj och tärna potatisen. Koka den mjuk i lite vatten.
    2. Ansa, skölj och tärna zucchinin. Skala lök, vitlök och ingefära och skär det i små tärningar. Smält matfettet och låt lök och vitlök fräsa glansiga ett par minuter. Tillsätt ingefära och zucchini och pudra curry över. Låt alltsammans fräsa ytterligare 2 minuter.
    3. Häll av potatisen och blanda ner lök- och curryblandningen. Tillsätt citronskal, citronsaft och salt. Låt allt fräsa tills vätskan dunstat. Låt blandningen svalna helt. Dela smördegsplattorna i två delar. Rör ihop ägget med vattnet och pensla plattornas kanter.
    4. Hacka myntabladen fint och blanda ner dem i fyllningen. Skeda ut den mitt på plattorna, vik samman dem diagonalt och tryck ihop kanterna. Lägg snittarna på bakpappersklädd plåt, pensla med överbliven äggblandning och strö på sesamfrön. Grädda i 15 minuter.

    Liknande recept

    3.4
    1 h 20 min
    2
    11

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben