Kryddiga smuldegspepparkakor

Frasiga på utsidan och härligt sega inuti och nästan explosivt smakrika.

Ingredienser

  • 50 g osaltat smör, smält och avsvalnat
  • 2 msk mörk sirap
  • 1 1/4 dl farinsocker
  • 1 ägg
  • 2 ½ dl vetemjöl
  • 1 tsk bikarbonat
  • 1 tsk mald ingefära
  • 3 krm mald kanel
  • 3 krm mald kryddpeppar
  • 2 msk kanderad finhackad ingefära
  • Smuldeg
  • 40 g osaltat smör
  • 5 msk vetemjöl
  • 3 msk havregryn
  • 3 msk råsocker strö
  • Instruktioner

    1. Ger 18 kakor
    2. Värm ugnen till 175 grader. Blanda samman avsvalnat smör, sirap, socker och ägg i en stor bunke. Sikta ner de torra ingredienserna i smörblandningen och tillsätt kanderad ingefära och blanda väl. Nyp samman ingredienserna till smuldegen i en annan bunke.
    3. Rulla kakdegen till bollar i valnötsstorlek. Placera bollarna på bakpappersklädd plåt med 5 cm mellanrum. Tryck sedan ut kakaorna till 3 cm rundlar och pressa fast 1 - 2 stk smuldeg på varje kaka. Ställ kakorna i kylskåp i 1 timme. Grädda dem därefter i 10 - 12 minuter. Kakorna kommer att resa sig men sjunker ihop när de är genomgräddade.

    Liknande recept

    3.4
    1 h 20 min
    2
    11

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben