Dessa tekakor passar väldigt bra till grönmögelost.
Ingredienser
1 dl mjölk
75 g smör
50 g jäst
1½ dl filmjölk
1 dl mörk sirap
1 tsk salt
3 tsk pepparkakskryddor
10 dl vetemjöl special
1 ägg
Instruktioner
Sätt ugnen på 250 grader.
Värm mjölk och smör fingervarmt i en kastrull. Smula sönder jästen i en degbunke. Häll på den varma mjölken och rör ut jästen. Häll i filmjölk och sirap.
Blanda i salt och kryddor. Blanda till sist i mjöl, lite i taget, till en smidig och lite klibbig deg.
Låt jäsa i 30 minuter.
Ta upp och knåda degen lätt. Dela degen i 12 bitar. Rulla till bullar och platta ut. Lägg kakorna på plåtar med bakplåtspapper. Picka tekakorna med gaffel.
Låt jäsa i 30 minuter till.
Pensla kakorna försiktigt med uppvispat ägg.
Grädda tekakorna mitt i ugnen i ca 10 minuter.