Kryddiga tekakor

Serverar: 12 portioner

Dessa tekakor passar väldigt bra till grönmögelost.

Ingredienser

  • 1 dl mjölk
  • 75 g smör
  • 50 g jäst
  • 1½ dl filmjölk
  • 1 dl mörk sirap
  • 1 tsk salt
  • 3 tsk pepparkakskryddor
  • 10 dl vetemjöl special
  • 1 ägg
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 250 grader.
    2. Värm mjölk och smör fingervarmt i en kastrull. Smula sönder jästen i en degbunke. Häll på den varma mjölken och rör ut jästen. Häll i filmjölk och sirap.
    3. Blanda i salt och kryddor. Blanda till sist i mjöl, lite i taget, till en smidig och lite klibbig deg. Låt jäsa i 30 minuter.
    4. Ta upp och knåda degen lätt. Dela degen i 12 bitar. Rulla till bullar och platta ut. Lägg kakorna på plåtar med bakplåtspapper. Picka tekakorna med gaffel. Låt jäsa i 30 minuter till.
    5. Pensla kakorna försiktigt med uppvispat ägg. Grädda tekakorna mitt i ugnen i ca 10 minuter.

    Liknande recept

    3.4
    1 h 20 min
    2
    11

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben