Kryddigt fröknäckebröd

Lär dig göra ditt eget knäckebröd.

Ingredienser

  • 2 dl Risenta majsmjöl
  • 1 dl Risenta solroskärnor
  • 1 dl Risenta linfrön
  • 1/2 dl rapsolja
  • 2 dl kokande vatten
  • 1 msk mortlade fänkålsfrön
  • Övrigt
  • flingsalt
  • blandade frön och kärnor
  • att toppa med
  • Instruktioner

    1. Värm ugnen till 150 grader. 2. Blanda alla ingredienser utom flingsalt och frön. 3. Rör samman till en gröt och klicka ut smeten på en bakplåt klädd med bakplåtspapper. 4. Lägg ytterligare ett bakplåtspapper ovanpå knäckesmeten och kavla ovanpå pappret så att smeten trycks ut till en tunn platta. 5. Ta bort det övre bakplåtspappret och toppa med lite flingsalt samt blandade frön, exempelvis solroskärnor och krossade linfrön. 6. Grädda i mitten av ugnen i ca 40 minuter eller tills brödet fått fin färg. 7. Låt kallna och bryt sedan i mindre bitar.

    Liknande recept

    3.4
    1 h 20 min
    2
    11

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben