Kryddigt marockanskt tunnbröd med soltorkade tomater

Här vankas ett ojäst tunnbröd, med mustiga kryddor.

Ingredienser

  • 2 dl vetemjöl
  • 2 tsk socker
  • 1 tsk salt
  • 1 krm färskmalen svartpeppar
  • 40 g avrunna och grovt hackade soltorkade tomater, eller 10 oliver, urkärnade och grovt hackade
  • 1¼ dl vatten
  • 1 krm salt
  • 1 msk olivolja., plus extra till pensling
  • 2 ½ krm vitlökspulver
  • 1 krm curry
  • 1 krm mald kummin
  • Instruktioner

    1. Blanda mjöl, socker, salt peppar och tomater eller oliver i en matberedare med degkrokar. Rör ner 1 msk olivolja. Tillsätt vatten och blanda till en deg. Kör degen smidig med degkrokarna på medelhastighet i 1- 2 minuter. Täck över med plastfolie och låt stå i kylskåp i ca 1 timme.
    2. Förbered kryddblandningen genom att blanda samman resterande ingredienser i en liten skål. Ställ åt sidan.
    3. Förvärm ugnen till 200 grader, täck en bakplåt med bakplåtspapper och pensla pappret med lite olivolja. Lägg degen på lätt mjölad bakyta och kavla ut till en lövtunn oval. Lägg degen försiktigt på plåten, pensla den lätt med olivolja och strö kryddblandningen över.
    4. Ställ in plåten mitt i ugnen och grädda i 20 minuter tills brödet fått en fin gyllenbrun färg. Låt svalna på ett ugnsgaller. Bryt i mindre bitar och servera.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben