Kryddkaka

Serverar: 1 portioner

Gräddfil, filmjölk, lättfil. Använder man den här mjölktypen i mjuka kakor så ska man också använda bikarbonat istället för vanligt bakpulver.

Ingredienser

  • 1 dl sirap
  • 75 g smör eller margarin
  • 2 ägg
  • 1 3/4 dl strösocker
  • 1 tsk kanel
  • 1 tsk ingefära
  • 50 g grovhackadde hasselnötskärnor
  • 5 dl vetemjöl
  • 1 tsk bikarbonat
  • 2 dl gräddfil
  • Smör eller margarin till formen
  • Skorpmjöl till formen
  • Instruktioner

    1. Stt ugnen på 175 gradere.
    2. Värm sirapen lätt och rör i smöret eller margarinet.
    3. Vispa ägg och socker. Tillsätt sirapssmöret, kryddorna och nötterna.
    4. Blanda mjöl och bikarbonat och rör ner i smeten omväxlande med gräddfilen.
    5. Häll smeten i en smord och bröad form och grädda kakan tills den känns torr med en sticka.
    6. Låt kakan svalna lite i formen innan den stjälps upp.

    Liknande recept

    5
    1 h 30 min
    20
    2

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben