Gräddfil, filmjölk, lättfil. Använder man den här mjölktypen i mjuka kakor så ska man också använda bikarbonat istället för vanligt bakpulver.
Ingredienser
1 dl sirap
75 g smör eller margarin
2 ägg
1 3/4 dl strösocker
1 tsk kanel
1 tsk ingefära
50 g grovhackadde hasselnötskärnor
5 dl vetemjöl
1 tsk bikarbonat
2 dl gräddfil
Smör eller margarin till formen
Skorpmjöl till formen
Instruktioner
- Stt ugnen på 175 gradere.
- Värm sirapen lätt och rör i smöret eller margarinet.
- Vispa ägg och socker. Tillsätt sirapssmöret, kryddorna och nötterna.
- Blanda mjöl och bikarbonat och rör ner i smeten omväxlande med gräddfilen.
- Häll smeten i en smord och bröad form och grädda kakan tills den känns torr med en sticka.
- Låt kakan svalna lite i formen innan den stjälps upp.
Liknande recept
Kommentarer (0)