Kryddkaka

Serverar: 10 portioner

Tid: 1 timme

Enkel och god!

Ingredienser

  • 2 1/2 dl socker
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 tsk kanel
  • 1 tsk nejlika
  • 1 tsk ingefära
  • 1 tsk kardemumma
  • 1 tsk bikarbonat
  • 1 1/2 dl gräddfil
  • 2 ägg
  • 3/4 dl smält smör
  • Instruktioner

    Smält smöret. Låt svalna. Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Rör ner gräddfilen sedan ett ägg i taget. Till sist det smälta smöret. Häll smeten i en smord form på ca 1,5 liter. OBS! Ställ in formen i kall ugn och sätt på värmen på 200 grader. Grädda ca 40-45 minuter.

    Liknande recept

    5
    1 h 30 min
    20
    2

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben