Kryddkaka med rödbetsrasp

En variant på morotskaka.

Ingredienser

  • 4 dl Kungsörnen kärnvetemjöl med fullkorn
  • 3 dl strösocker
  • ½ tsk salt
  • 1 msk kanel
  • 2 krm riven muskotnöt
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1 tsk bikarbonat
  • 1-2 dl lätt krossade valnötter
  • 3 ägg
  • 1 dl filmjölk
  • 1 ½ dl rapsolja
  • 3 dl grovrivna rödbetor
  • Glasyr
  • 200 g färskost eller mjukost grevé
  • 2 dl florsocker
  • Vaniljsocker, eller limesaft efter eget tycke och smak
  • Instruktioner

    1. Värm ugnen till 175 grader. Smörj och bröa en rund form på 2 liter.
    2. Blanda de torra ingredienserna. Rör ihop ägg, filmjölk, och olja. Skala och grovriv rödbetorna. Rör ihop alla ingredienser och häll smeten i formen.
    3. Grädda i nedre delen av ugnen, ca 1 timme. Känn med sticka att kakan är torr. Låt den stå kvar i formen ca 15 minuter. Stjälp upp kakan på ett galler. Garnera kakan när den kallnat.
    4. Rör ihop färskost, florsocker och smaksätt med vaniljsocker eller limesaft.

    Liknande recept

    5
    1 h 30 min
    20
    2

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben