Denna rätt sköter sig själv i ugnen. Och är jättegod. Var skeptisk första gången jag gjorde den. Endast ketchup och curry, tänkte jag. Men jag lovar att det är riktigt gott.
Ingredienser
800 g kycklingfilé
3 dl ketchup
2 tsk salt
2,5 tsk curry
1 tsk svartpeppar (mald)
7 dl grädde
Instruktioner
- Putsa kycklingen och skär i bitar ca 1x1 cm.
- Blanda ihop ingredienserna och vänd ner kycklingbitarna. Lägg allt i en gratängform och ställ in i ugnen på 250 º i 40 minuter. Sänk värmen till 175 º och slå på grädden. Fortsätt grädda i 20 min.
- Servera med med ris och en god grönsallad.
- Vintips:
Ruffino Chianti (nr 2310)
Pris: 69:-
Druva: Sangiovese
Betyg : 4 av 5
- Ett ganska lätt rödvin från Italien. Bärig smak och mycket prisvärt. Fungerar även utmärkt som sällskapsvin.
Liknande recept
Kommentarer (1)
Har gjort detta flera gånger och alla har gillat det. Kanon på kalas om man har många gäster. Gör det det är supergott.Mums!