Snabb kryddkyckling från Asien.

Serverar: 4 portioner

Tid: 15 minuter

Snabbare och enklare än så här kan det knappast bli att fixa en supergod rätt!

Ingredienser

  • 4 kycklingfiléer
  • ½ tsk malen ingefära
  • ½ tsk malen kanel
  • 1 krm malda kryddnejlikor
  • 2½ dl vatten
  • ½ dl hönsbuljongtärning
  • ½ dl kinesisk soja
  • 1 msk vinäger
  • 1 msk honung
  • 2 msk mango chutney
  • 1 msk potatismjöl
  • 2 msk kallt vatten
  • Garnering
  • Färsk eller konserverad mango
  • Instruktioner

    1. Strimla kycklingfiléerna. Fräs dem i lite matfett. Krydda med ingefära, kanel och kryddnejlikor. Häll på vatten, soja och vinäger. Smula ner buljongtärningen och tillsätt honung och mango chutney. Låt allt puttra samman ca 3-4 min. Smaka av såsen. Rör ut potatismjölet med vatten och rör ner det i pannan. Låt allt koka upp på nytt. Garnera med mango.
    2. Bjud kokt ris och broccoli till.

    Liknande recept

    3.5
    10 min
    2-3

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben