Takpokkum, kryddkyckling

Mycket god Koreansk rätt.

Ingredienser

  • 4 kycklingfiléer
  • 4 salladslökar
  • 2 finhackade vitlöksklyftor
  • 2 msk sesamfrön, rostade
  • 4 msk sojasås
  • 1 msk sesamolja
  • 2 msk Dansukker ljus sirap
  • 1 tsk ingefära, färsk, riven
  • Vegetabilisk olja till stekning
  • 1 röd paprika
  • 2 salladslökar
  • Instruktioner

    1. Dela kycklingfiléerna i vardera två bitar. Skär ett par snitt i varje bit. Lägg bitarna i en skål. Skölj salladslökarna och hacka dem fint. Blanda lökhacket med vitlök, sesamfrön, soja, olja, sirap och ingefära. Fördela blandningen över kycklingbitarna. Ställ i kylskåp i 4 timmar. Vänd på köttbitarna några gånger under tiden.
    2. Skölj och tag bort kärnorna i paprikan. Tärna den. Skölj lökarna noga. Skär dem i smala, sneda skivor.
    3. Hetta upp lite olja i en stekpanna. Tag upp köttbitarna från marinaden och stek dem bruna runt om. Häll på marinaden och lite vatten så att köttet blir precis täckt. Lägg på lock och sjud i ca 10 minuter. Tag bort locket och sjud ytterligare någon minut. Lägg i lök och paprika.
    4. Servera med kokt potatis ris, pasta eller nudlar till.

    Liknande recept

    4.8
    1 h 10 min
    3-4
    7

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben