Kryddoftande smulpaj

Serverar: 4 portioner

Man kan även byta ut äpplena mor rabarber, det har jag gjort och det var gott. Pudrade med lite potatismjöl då rabarberna är mera saftiga. Syrran tog päron och det blev också till belåtenhet.

Ingredienser

  • 4-5 äpplen
  • 2 msk smör
  • 1 dl farinsocker
  • 1 tsk malen kanel
  • 1/2 tsk malen muskot
  • 1/2 tsk malen kardemumma
  • 2 1/2 dl vaniljsås
  • Smuldeg
  • 3/4 dl farinsocker
  • 1 1/2 dl havregryn
  • 1 dl vetemjöl
  • 125 g smält smör
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225°.
    2. Kärna ur och klyfta äpplena.Fräs dem i smör i en stekpanna tillsammans med farinsocker och kryddor. Häll i en ugnssäker form.
    3. Blanda farinsocker, havregryn och mjöl i en bunke. Häll i smöret och rör om till en smulig deg. Strö smuldegen över äpplena.
    4. Grädda i mitten av ugnen ca 20 min.
    5. Servera med vaniljsåsen.

    Liknande recept

    4.7
    20 min
    5-7
    11

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben