Kryddpanerad lax

Serverar: 4 portioner

Tid: 20 minuter

Laxen blir knaprig täckt i senapsfrön. För mer variation på fiskrätterna. Gluten- och laktosfritt.

Ingredienser

  • 4 portionsbitar skinn- och benfri lax
  • 3 msk gult senapsfrö
  • 3 msk brunt senapsfrö
  • 1 kruka dill
  • 1 tsk salt
  • 2 krm vitpeppar
  • 1 msk rapsolja
  • Instruktioner

    1. Stöt senapsfröna i en mortel och lägg ut på en tallrik tillsammans med salt och vitpeppar. Finhacka dillen och blanda ut med resten av kryddorna till ett jämnt täcke.
    2. Vänd laxfiléerna i fröna tills de är täckta. Stek på medelvärme några minuter på varje sida, och akta så att fröna inte bränns vid. Servera med det som föredras, exempelvis ris, potatis eller potatismos.
    3. Man kan ju självklart använda smör för en fin stekyta eller om man föredrar den smaken, men jag använde en räfflad stekpanna och då var det lättast att bara stryka den med lite rapsolja. Det blir inte så stor skillnad på stekytan när man har den här paneringen ändå.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben