Kryddstark filégryta

Serverar: 4 portioner

En god gryta med härlig smak.

Ingredienser

  • 500 g fläskfilé
  • 1 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar
  • 1 krm chilipulver
  • 150 g stark korv, t ex kabanoss
  • 1 dl syltlök
  • 1 dl kärnfria gröna oliver
  • 1 paprika,strimlad
  • 1 dl smågurkor
  • 1 tsk timjan
  • 1 dl rödvin
  • 2 dl köttbuljong (vatten + tärning)
  • 1 dl matlagningsgrädde
  • 1 msk maizenaredning för bruna såser
  • Instruktioner

    1. Skär köttet i skivor och tryck ut dem lite. Krydda med salt, peppar och chilipulver. Bryn i stekpanna. Ta upp köttet och lägg över i en gryta.
    2. Bryn korven i bitar och lägg i grytan. Tillsätt syltlök, halverade oliver, paprika och gurkor. Strö över timjan och späd med vin, buljong och grädde. Rör ner redningen och sjud 3-4 minuter.
    3. Servera med potatis, sallad och bröd.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    gds877 29 september 2009

    Brukar göra något liknande detta det är supergott.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben