Kryddstekta ägg

Serverar: 6 portioner

Som ett smycke på påskbordet.

Ingredienser

  • 6 ägg
  • ½ msk paprikapulver
  • ½ msk spiskummin
  • ½ msk curry
  • 1 tsk cayennepeppar
  • 1 msk smör
  • 200 g mangoldskott
  • 200 g ärtskott
  • 100 g gräslök
  • 1 msk olivolja
  • ½ tsk vitvinsvinäger
  • Flingsalt
  • Instruktioner

    1. Lägg äggen i en kastrull med kallt vatten. Koka dem 6-7 minuter. Spola äggen under kallt vatten och skala dem. Blanda kryddorna i en djup tallrik. Rulla äggen i kryddblandningen så att de täcks helt.
    2. Stek äggen i smör på medelvärme 2-3 minuter så att de får en fin färg runt om. Lägg ut salladen på ett fat, droppa över lite olivolja och vinäger. Lägg på äggen så att det liknar ett fågelbo. Strö på lite salt.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben