Kubansk kokoskaka

Serverar: 12 portioner

Tid: 1 timme

Favorit-fikabröd

Ingredienser

  • 2 ägg
  • 2 dl socker
  • 1 1/2 dl creme fraiche
  • rivet skal från 1 apelsin
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 1/2 tsk bakpulver
  • Strössel
  • 50 gr rumsvarmt smör
  • 1 dl brunt farinsocker
  • 2 tsk apelsinjuce
  • 2 dl riven kokos
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 160 grader Vispa ägg och socker vitt och pösigt Blanda bakpulver och mjöl och rör ner Vänd försiktigt in creme fraiche och apelsinskal i smeten Grädda i en smord form i 40 minuter- eller tills kakan är torr i mitten Låt svalna något men inte helt innan du lägger på strössel. Sätt ugnen på grill eller hög övervärme Strössel Rör ihop alla ingredienser. Täck den varma kakan och baka i ugnen på grill eller hög övervärme i 3 minuter eller tills strösseln fått fin färg. Kolla noga det bränns snabbt
    2. Servera med citrussallad

    Liknande recept

    4.5
    20 min
    35
    2
    4
    25 min
    6-8
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben