Kulfi med pistage och kardemumma

Serverar: 8 portioner

En tolkning av den indiska glassen "kulfi" som är smaksatt med kardemumma, pistage och lime. Andra vanliga smaksättningar är saffran eller rosenvatten. Glöm inte saltet, som ger balans till det söta.

Ingredienser

  • 1 burk söt kondenserad mjölk, ca 397 g
  • 1 dl mjölk, 3%
  • 2½ dl vispgrädde
  • 1½ tsk kardemummafrön
  • ½ lime, rivet skal och saft
  • 1 krm salt
  • ½ dl pistagenötter, hackade
  • Instruktioner

    1. Rör ihop kondenserad mjölk, mjölk och grädde. Stöt kardemumman i en mortel och rör i det tillsammans med limeskalet och saften samt saltet.
    2. Häll smeten i en låg och vid form och frys i 1 timme. Strö på de hackade pistagenötterna och frys glassen i en låg form i ytterligare ca 3-4 timmar.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben