Kummelfiléer med krossade anis och senapsfrön

Ingredienser

  • 2 flådda filéer av kummel (eller kolja) på vardera 250 g
  • 1 finhackad schalottenlök
  • 2 tsk frön av anis eller fänkål
  • 1 msk senapsfrön
  • 30 g ströbröd
  • 2 tsk färsk timjan eller tsk torkad timjan
  • nymalen svartpeppar
  • 30 g osaltat smör
  • 1 vitlöksklyfta, mycket finhackad
  • saften av en halv citron
  • 1 krm salt
  • Instruktioner

    Sätt ugnen på 250° C. Smörj bottnen i en låg ugnssäker form. Strö den hackade schalottenlöken i formen. Krossa anis eller fänkålsfröna och senapsfröna i en mortel. Lägg fröna på ett fat tillsammans med ströbrödet, timjan och lite peppar. Lägg smöret och vitlöken i en kastrull och smält smöret. Skölj filéerna under rinnande, kallt vatten och klappa dem torra på hushållspapper. Pressa citronsaft över filéerna, salta och peppra dem lätt. Pensla en filé på båda sidor med vitlökssmör och vänd den i ströbrödsblandningen. Placera den på schalottenlöken i den ugnssäkra formen. Gör likadant med de övriga filéerna. Häll resten av vitlökssmöret över filéerna. Sätt in fisken i ugnen och låt den stå tills den känns fast. Det tar ca 10 - 12 minuter. Servera omedelbart.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben