Kumminstuvad vitkål och köttfärsbiffar

Serverar: 4 portioner

Kummin och vitkål är en god kombination.

Ingredienser

  • ½ vitkålshuvud
  • 1 msk smör
  • 1/3 purjolök
  • 3 dl mjölk
  • Majsstärkelse
  • 1 tsk grovt stött kummin
  • 3-4 kvistar färsk timjan
  • Salt
  • Peppar
  • Köttfärsbiffarna
  • 500 g köttfärs
  • 4 msk ströbröd
  • 1 dl vatten
  • 1 tsk konc kalvfond
  • 1 ägg
  • Salt
  • Peppar
  • Smör
  • Rapsolja
  • Instruktioner

    1. Skär bort rotstocken och strimla vitkålen.Koka kålen i lättsaltat vatten ett par minuter.Låt kålen rinna av i durkslag.
    2. Fräs finhackad purjolök med smör i en kastrull.Späd med mjölk och red av med majsstärkelse löst i vatten.Vänd ner kålen och smaka av med grovt mortelstött kummin och hackad timjan.Sjud allt ett par minuter,salta och peppra.
    3. Blanda ströbröd med vatten, kalvfond och ägg. Arbeta i köttfärsen, salt och peppar. Forma och stek 4 eller 8 pannbiffar i lika delar smör och rapsolja. Servera kålen och biffarna med kokt potatis.

    Liknande recept

    4.5
    20 min
    4
    3

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben