Kung pao chicken

Serverar: 4 portioner

Kung pao chicken eller kung pao kyckling. Asiatiskt recept med inspiration av Kina. Äts t.ex. på det kinesiska nyåret.

Ingredienser

  • 3-4 kycklingfiléer
  • 3 vitlöksklyftor (finhackad)
  • 1 tsk ingefära
  • 3 dl jordnötter
  • 1/2 chilifrukt eller 1 tsk sambal oelek
  • Marinad
  • 1/2 dl soya
  • 1/2 dl risvin eller sherry
  • 1/2 dl vatten
  • Sås
  • 2 msk mörk soya
  • 2msk ljus soya
  • 1 msk vinäger
  • 1-2 tsk socker
  • 1/2 tsk salt
  • 2 msk sesamolja
  • Ev. maizena
  • Instruktioner

    1. Börja med att tärna kycklingen i små kuber, gör sedan marinaden och lägg kycklingen däri att marinera några timmar.
    2. När kycklingen marinerats klart så stek den i sesamolja tillsammans med finhackad vitlök, ingefäran och chilin. När vitlöken blivit genomskinlig så tillsätt soyan, vinägern, sockret och saltet. Låt puttra ihop en stund, tillsätt sedan jordnötterna (cashewnötter går också). Servera med ris.

    Liknande recept

    4.7
    30 min
    4
    7
    4.5
    1 h 30 min
    4
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben