Kungälvs äkta pepparkaka

Mycket gammalt recept. Typ marknadspepparkaka. Bakas utan ägg och smör i långpanna

Ingredienser

  • 2 dl mörk sirap
  • 2 dl socker
  • 2 dl mjölk
  • 4 dl vetemjöl
  • 4 dl rågsikt
  • 2 tsk bikarbonat
  • 1 tsk malda nejlikor
  • 1 tsk malen kanel
  • Smör till långpannan
  • Ströbröd till långpannan
  • Instruktioner

    Blanda alla torra ing. Rör ner sirap och mjölk. Rör till en slät smet. Häll i smord och bröad långpanna 25 x 35 cm Grädda 175 grader ca 30 min

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    Knopen 26 september 2010

    JAG TESTADE MED KUNGÄLVS PEPPARKAKA OCH FICK BARA ETT SVAR. dET ÄR VÄL DET GAMLA SOM MAN HITTADE BAKOM EN TAPET OCH SOM MATGURUN FRÅN SOLBERGA HAR PÅ VYKORT. JAG TYCKER JAG KÄNNER IGEN DET. DU SKRIVER ÄKTA MEN VAD ÄR ÄKTA EGENTLIGEN. DET SKRIVER BAGARN I YTTERBY OCH DEN SKILJER SIG MYCKET FRÅN DITT RECEPT. J AG HAR ETT ANNAT RECEPT FRÅN KUNGÄLV MED VATTEN ISTF MJÖLK (DÅ KAN DU BJUDA VEGANER PÅ DEN) OCH MED INGEFÄRA. TRE KRYDDOR ALLTSÅ. OCH LITE ANNAN BJÖLBLANDNING.

    Anna-Marie Johansson 28 december 2022

    Damen som bakade Kungälvs äkta pepparkaka, har enligt ryktet tagit receptet med sig i graven?

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben