Kungens frukostbröd

Serverar: 15 portioner

Tid: 1 timme

Småfranska som de bakas i Italien

Ingredienser

  • 50 gram jäst
  • 3½ dl ljummet vatten
  • 3 matskedar olja
  • 2½ tesked salt
  • Cirka 9 dl vetemjöl
  • Instruktioner

    1. Rör ut jästen i 1 dl av det ljumma vattnet. Blanda ner 5 dl av mjölet, tillsätt oljan och saltet. Tillsätt resten av det ljumma vattnet. Blanda ner 3 dl mjöl, litet i taget under omrörning. Knåda degen jämn och smidig på bakbordet med resten av mjölet. Baka ut till småfranska eller bagetter. Jäs 30 min.
    2. Lägg bröden på varm osmord plåt och gör en djup skåra i mitten längs bröden. Grädda i stark ugnsvärme 225 grader ungefär 15 minuter.

    Liknande recept

    4.7
    30 min
    4
    7

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben