Kvällsmacka med lax

Serverar: 4 portioner

Både läcker och mättande är denna oemotståndliga smörgås som står på bordet inom 20 minuter. Idealisk när du får oväntade gäster.

Ingredienser

  • 1 stor gul lök
  • 1 msk olivolja + olja till penslingen av brödskivorna
  • 400 g djupfryst bladspenat
  • 1 brödkaka, tortilla eller 4 pitabröd
  • 1 msk sesamfrö
  • 2½ dl keso
  • ½ tsk salt
  • ½ krm vitpeppar
  • 8 skivor rökt lax
  • Instruktioner

    1. Värm ugnen till 275 grader. Skala löken och hacka den fint. Hetta upp 1 msk olivolja i en gryta och låt löken svettas glansig i oljan. Tina och krama ur spenaten. Lägg den i grytan, lägg på lock och låt småputtra ca 10 minuter.
    2. Dela under tiden brödkakan i fjärdedelar (ej pitabröden). Dela den sedan horisontellt så att det blir 8 tunna skivor. Lägg brödet på en plåt, pensla brödskivorna med olivolja. Strö över rikligt med sesamfrön, rosta brödet på översta falsen i ugnen 3-4 minuter. Stäng av ugnen men låt brödet stå kvar i ugnen.
    3. Låt keson rinna av i en nätsil och blanda ner den i spenaten, smaka av med salt och peppar. Fördela spenaten på brödet. Arrangera sedan laxen ovanpå spenaten och servera genast.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben