Kveite med räksås

Serverar: 2-4 portioner

Tid: 45 minuter

Enkelt och gott.

Ingredienser

  • 5 hg kveitefilé
  • 4 hg oskalade räkor
  • ½ dl vitt vin
  • ½ dl vatten
  • 3 msk smör
  • 2 msk vetemjöl
  • 2 dl fiskbuljong
  • 2 äggulor
  • 1½ dl grädde
  • Salt
  • Peppar
  • Dill
  • 1 sellerikvist
  • 2 morötter
  • 2 palsternackor
  • Instruktioner

    1. Ta fram fisken i rumstemperatur och salta med jodfritt salt smörj en ugnsfast form och lägg i fisken tillsätt peppar samt de klyftade grönsakerna. Stek i ugnen i 200 grader ca 30 minuter.
    2. Såsen: Smält smöret och tillsätt vetemjölet. Späd med fiskbuljongen, äggulorna och grädden. Tillsätt de skalade räkorna samt dillen. Servera med pressad potatis samt en fräsch sallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben