Kyckling á la Cannerstad

Serverar: 4-5 portioner

Tid: 45 minuter

En enkel och god kycklinggryta med mycket smak.

Ingredienser

  • 3-4 kycklingfiléer
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 morötter
  • 4 medelstora champinjoner
  • 1 röd pepparfrukt (chilifrukt)
  • 4 dl vispgrädde
  • 3-4 msk kycklingfond
  • 3 msk Sweet Chilisås
  • 2 msk gratängost
  • 2 msk ketchup
  • 1 msk soya
  • 3 msk färsk Basilika
  • Ca en halv broccoli
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Grillkrydda
  • Instruktioner

    1. Gör såhär! Börja med att skiva morötterna, hacka broccolin, vitlöken, champinjonerna och pepparfrukten i mindre bitar och lägg i en skål.
    2. Fortsätt sedan med att skära kycklingen i mindre bitar, typ tärningar och krydda rikligt med grillkrydda. Fräs på kycklingen tills den fått färg. Sedan är det dags att tillägga grönsakerna, svampen och vitlöken. Fortsätt fräs upp allt tillsammans tills de övriga ingredienserna blivit lite varma.
    3. Tillsätt grädden, kycklingfonden, sweet chilisåsen, ketchupen, gratängosten. Hacka även ner och tillsätt den färska basilikan. Rör om och koka upp.
    4. Smaka av och krydda med salt och svartpeppar efter egen smak. Låt det puttra några minuter så smakerna hinner blandas ihop ordentligt.
    5. Serveras tillsammans med ris eller couscous och en färsk grönsallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    skyler 18 juli 2012

    Supergott! Lätt att laga med och mycket blev det =) En solklar femma

    cannerstad 14 oktober 2012

    Vad kul att höra! =) Jag lagar denna en gång i månaden ungefär. Det brukar bli några matlådor för mig också.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben