Kyckling enchiladas

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

mumsigt!

Ingredienser

  • 4 kycklingfileér
  • 1 purjolök
  • jalapenjo efter smak
  • 1/2 tsk sambal oelk (eller mer om man vill ha hottare)
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 burkar creme fraiche
  • 8 tortilla bröd
  • 2 tomater
  • riven ost
  • taco krydda
  • Instruktioner

    strimla kycklingen och stek, skär purjon i tunna skivor och fräs den i stekpannan. Blanda samman i en skål. Rör i creme fraiche, hackad jalapenjo, sambal, pressad vitlök och lite tacokrydda. Lägg i varje tortillabröd en sträng av röran och gör till en rulle, hacka tomaterna och lägg ovanpå. Strö över osten. Gratineras 15minuter i ugnen i 225 grader.

    Liknande recept

    Kommentarer (8)

    lulebo 27 januari 2008

    Mycket gott och enkelt. Går även bra att micra dagen efter om man råkar få någon över.

    mulan 18 september 2008

    Det godaste jag ätit på länge. Jag blandade även i majs, blev supergott.

    tina85 21 februari 2009

    Gjorde dessa igår, riktigt gott och lättlagat! Har själv ett recept på kycklingenchiladas bland mina recept som jag tror faller folk i smaken om man gillar dessa.. Tack för ett bra recept!

    tina85 18 januari 2010

    Mums dessa är jättegoda, får högsta betyg!!

    NasiGoreng 30 januari 2010

    Hur mycket/lite tacokrydda ska man ta?

    NasiGoreng 30 januari 2010

    Hur mycket (eller lite) tacokrydda ska man hälla i?

    wallan65 31 januari 2010

    det får man ta efter behag, brukar ta en msk kanske

    mulan 28 augusti 2011

    Bland det godaste jag ätit faktisk :) Mina barn som är i övre tonåren bara älskar denna maträtt och även deras kompisar, så när någon ska av dem ska äta här frågar dem alltid om det är dem där goda Kyckling enchiladas. Brukar även ha i majs och röd paprika i röran, blir otroligt bra. Tusen tack för receptet =)

    Relaterade Artiklar

    Mat i backen
    Mat smakar så väldigt gott utomhus. Visst smakar det extra bra när...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben