Kyckling från Italien

Serverar: 4 portioner

En fantastisk smakrik rätt som kräver lite arbete! Njut av den mustiga tomatsåsen med örter, som håller kalorierna i schack. 454 kcal/portion.

Ingredienser

  • 4 utbankade kycklingfiléer
  • 4 skivor rökt skinka
  • 3 vitlöksklyftor
  • 2 msk olivolja
  • 100 g champinjoner
  • 2 burkar krossade tomater à 400 g
  • 1 tsk torkad basilika
  • 1 tsk oregano
  • 250 g nudlar
  • 2 msk riven parmesanost, valfritt
  • Instruktioner

    1. Banka ut kycklingfiléerna till ½ cm tjocklek. Lägg på skinkan och rulla ihop kycklingen. Fäst med en tandpetare.
    2. Skala och hacka vitlöken. Hetta upp oljan på medelvärme i en stor stekpanna och tillsätt vitlöken och bryn under omrörning i 2 minuter. Lägg i kycklingrulladerna och stek dem i ca 10 minuter.
    3. Ansa och skiva svampen. Tillsätt de krossade tomaterna, basilika, oregano och svamp till stekpannan med rulladerna. Låt koka upp och sänk värmen. Låt sjuda i 20 minuter tills såsen har tjocknat och kycklingen är genomstekt.
    4. Koka nudlarna enligt paketets anvisningar och låt dem sedan rinna av ordentligt.
    5. Lägg upp nudlarna på ett serveringsfat. Lägg kycklingrulladerna ovanpå, ta bort tandpetarna. Häll över såsen och strö över parmesanosten.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Zinfandel
    Drick ett neutralt vitt vin, drick ett ljust rosévin med viss sötma...

    Gewürztraminer
    Gewürztraminer är en av de fyra ädla druvorna i Alsace och en av de lä...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben