Kyckling gryta med Thai influenser

Serverar: 4-6 portioner

Tid: 20 minuter

Lätt lagad gryta med cocosmjölk. Som jag har skapat med influenser från Thailand. Passar bra till Coscos eller Jasmin ris.

Ingredienser

  • 4 Kycklingfiler
  • 1 påse Wok grönsaker
  • Röd Thai Curry Paste
  • 1 - 2 Msk Thai Fisksås
  • ca: 5 cm Ingefära bit
  • 1 Burk cocosmjölk
  • 2 dl Gönsaksbuljong eller hönsbuljong
  • 1 msk citron eller limesaft
  • 1 - 2 vitlöksklyftor
  • Instruktioner

    Skär kyklingen i grova strimlor. Strimla Ingefäran och hacka vitlöken. Tillagas lättas i en wok panna men det funkar också med stekpanna och en gryta. 1. Stek kycklingen några minuter. 2. Slå i hela påsen med wok grönsaker,ingefäran och vitlöken stek dessa med kycklingen några minuter. 3. Slå över cocosmjölk och buljong 4. Krydda med Röd Thai curry paste efter egen smak. 5. Koka allt i ca: 10min 6. Blanda i citronsaft och fiskås låt puttra några minuter.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    jer1 11 juni 2011

    Detta recept verkar smarrigt ska testa det nästa vecka. Är överförtjust i thaimat

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben