Kyckling i färgstark soppa

Serverar: 4 portioner

Tid: 20 minuter

Lunchsoppa v 5 som ger smak, färg och kraft.

Ingredienser

  • 900 g kycklingfilé
  • 1 citron
  • 1 gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 tsk sambal oelek
  • 1 liter vatten
  • 2 msk kycklingbuljong
  • 2 morötter
  • 150 g fänkål
  • 250 g broccoli
  • 1 msk god balsamvinäger
  • 2 msk tomatpuré
  • Salt
  • Peppar
  • Persilliado
  • Rökt paprikapulver
  • Till servering
  • Crème fraiche
  • Färsk klippt bladpersilja
  • Instruktioner

    Börja med att skala och hacka morötter, fänkål och broccoli i mindre bitar. Skala och grovhacka löken. Stek lök, vitlök och sambal oelek i en stor gryta tills löken mjuknat. Tillsätt vatten, kycklingbuljong, grönsakshacket, saften från halva citronen, balsamvinägern och tomatpurén och sjud i 15 min. Under tiden, skär kycklingen i stora tärningar, stek den tillsammans med kryddorna och saften från andra halvan av citronen. När grönsakerna mjuknat något, ta grytan av från spisen och mixa grönsakerna till jämn konsistens där grönsakerna är grovkorniga. Tillsätt sedan kycklingen. Servera med en klick crème fraiche och finklippt bladpersilja.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben