Färgstarka soppan

Serverar: 4 portioner

Smakrika rotfrukter är en bra bas i soppan.

Ingredienser

  • 4 potatisar
  • 4 morötter eller rödbetor, ca 400 g
  • 2 gula lökar
  • 1 msk smör
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 liter grönsaksbuljong
  • 1 dl Kelda mellangrädde
  • Tillbehör
  • En klick Kesella
  • Ev. fräst svamp eller hackad gräslök
  • Valfritt bröd
  • Instruktioner

    1. Skala och skiva potatis, morötter och lök. Fräs löken i smör i en kastrull. Tillsätt potatis, morötter, salt, peppar och buljong.
    2. Låt soppan koka ca 15 min. Sila och spara buljongen. Mixa grönsakerna till puré med hälften av buljongen. Häll tillbaka purén i kastrullen och späd med resterande buljong och grädden. Smaka av med salt och peppar. Häll upp soppan.
    3. Servera med bröd, en klick kesella och.svamp eller gräslök

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben