Kyckling i god sås

Serverar: 4 portioner

Tid: 1 timme 20 minuter

Billig och ganska snabblagat. Dock ska kycklingbitarna stå och dra i 1 timme i en god kryddblandning.

Ingredienser

  • 4 kycklingfiléer
  • Kryddblandning
  • 1 msk soja
  • 2 tsk honung
  • 1 ½ tsk färsk riven ingefära
  • 1 dl pressad apelsin
  • Sås
  • 150 g hackade champinjoner
  • 1 dl finstrimlad purjolök
  • 1 msk margarin eller smör
  • 2 msk vetemjöl
  • 2 ½ dl matlagningsgrädde
  • 2-3 msk chilisås
  • vitpeppar
  • salt
  • Instruktioner

    Skär kycklingfiléerna i ca 2 cm breda bitar. Blanda ihop kryddblandningen. Tillsätt kycklingfiléerna i kryddblandningen och rör om. Låt blandningen stå i ca 1 timme. Häll bort hälften av kryddblandningen och spara det. Bryn kycklingbitarna och den resterande kryddblandningen i en panna. Fräs champinjonerna och purjolöken i en kastrull i margarin. Strö över mjölet och späd med grädden. Låt såsen små koka i några minuter. Smaksätt med chilisåsen. När kycklingbitarna är genomstekta, häll skyn i såsen och rör om. Rör i resten av kryddblandningen med kycklingbitarna och låt det små puttra en stund. Häll sen ner såsen i kycklingpannan och rör om. Smaka av med salt och lite vitpeppar. Serveras med kokt potatis eller ris och grönsaker

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    gertluddpowwel 18 januari 2014

    Jämfört med dina andra recept var denna ganska blek (uppskattar många andra), den var enkel att laga men inte det godaste jag ätit så den får en svag 3:a.

    Relaterade Artiklar

    Goda såser och röror!
    Vad är väl en middag utan en god sås eller röra? Såsen ska vara den...

    Lasagne
    En av de riktigt klassiska pastarätterna och en välkänd svensk favorit...

    Japanska matord
    Tempura, gari, miso, yakitori... Vi har fått en del nya ord i vårt...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben