Serverar: 4 portioner
Tid: 1 timme 20 minuter
Billig och ganska snabblagat. Dock ska kycklingbitarna stå och dra i 1 timme i en god kryddblandning.
Skär kycklingfiléerna i ca 2 cm breda bitar. Blanda ihop kryddblandningen. Tillsätt kycklingfiléerna i kryddblandningen och rör om. Låt blandningen stå i ca 1 timme. Häll bort hälften av kryddblandningen och spara det. Bryn kycklingbitarna och den resterande kryddblandningen i en panna. Fräs champinjonerna och purjolöken i en kastrull i margarin. Strö över mjölet och späd med grädden. Låt såsen små koka i några minuter. Smaksätt med chilisåsen. När kycklingbitarna är genomstekta, häll skyn i såsen och rör om. Rör i resten av kryddblandningen med kycklingbitarna och låt det små puttra en stund. Häll sen ner såsen i kycklingpannan och rör om. Smaka av med salt och lite vitpeppar. Serveras med kokt potatis eller ris och grönsaker
Goda såser och röror!
Vad är väl en middag utan en god sås eller röra? Såsen ska vara den...
Lasagne
En av de riktigt klassiska pastarätterna och en välkänd svensk favorit...
Japanska matord
Tempura, gari, miso, yakitori... Vi har fått en del nya ord i vårt...
Jämfört med dina andra recept var denna ganska blek (uppskattar många andra), den var enkel att laga men inte det godaste jag ätit så den får en svag 3:a.