Kyckling i gorgonzolasås med druvor och valnötter

Serverar: 4 portioner

Tid: 40 minuter

Något som måste provas

Ingredienser

  • 600 g kycklingfilé, kycklinglårfile eller fläskfilé, skuren i bitar
  • Salt och
  • Peppar
  • smör eller olja
  • 2 1/2 dl vatten
  • 1 buljongtärning ( höns eller grönsak)
  • 2 dl créme fraiche
  • 40 g gorgonzolaost
  • ca 20 st vindruvor kärnfria och halverade
  • 10 valnötskärnor delade
  • Instruktioner

    Salta och peppra bryn köttet. Slå på vattnet och smula ner buljongtärningen. Låt småkoka tills köttet är mört. Ta upp filéerna och håll dem varma. Tillsätt cremefraiche och osten som mosats. Låt koka samman till en krämig sås. Lägg i köttet och hetta upp allt. Strö över druvor och nötter. Servera kokt popatis och broccoli som tillbehör. Tips: gör gärna dubbel mängd sås eftersom den är så god

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    smulan01 13 september 2009

    Kanongott!!! Kommer att bjuda vännerna nästa gång.

    aniratak 22 december 2010

    Denna kan verkligen rekommenderas. Supergod. Fredagsmys eller bjudrätt. Ett måste är att DUBBLA SÅSEN. Mums

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben