Kyckling i indisk gräddsås

Serverar: 4 portioner

Namnet på den här rätten, "Murgh Makhani" betyder sammetskyckling. Laga den här rätten av färdiggrillad kyckling eller om du har tandoorikyckling över. Kokt ris smakar gott till.

Ingredienser

  • 1 färdiglagad/grillad kyckling
  • 3 msk matolja
  • ½ dl vatten
  • 1 dl vispgrädde
  • 125 g smör
  • 145 g tomatpuré, 1 tub
  • 50 g pistagemandlar
  • 50 g sötmandlar
  • Färsk koriander
  • Instruktioner

    1. Tomatpasta: Skala pistagemandeln och krossa eller hacka både den och sötmandeln grovt. Smält smör, blanda i tomatpuré och låt blandningen koka ihop 5-6 minuter under omrörning. Blanda i sötmandel och pistaschmandel.
    2. Befria kycklingbitarna från ben. Skär i mindre bitar.Värm oljan i en stekpanna. Sätt till 4 msk tomatpasta, grädde och vatten. Koka ihop 2-3 minuter.
    3. Lägg i kycklingen och låt puttra sakta ca 5 minuter eller tills kycklingen är genomvarm. Krydda med salt. Garnera med hackad färsk koriander.
    4. Servera med ris.
    5. Tips: Tomatpastan håller flera veckor i kylskåp i burk med lock.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben