Kyckling i jordnötssås

Serverar: 4 portioner

Mycket god kycklingrätt!

Ingredienser

  • 4 kycklingfiléer , ca 500 g
  • 2 äpplen
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 dl salta jordnötter
  • 1 - 2 tsk hackad röd chilifrukt
  • 2 msk jordnötssmör
  • rivet skal och saft av 1/2 lime
  • 1 msk farinsocker
  • 1 dl vatten
  • 2 1/2 dl Kelda mellangrädde
  • 1 hönsbuljongtärning
  • 1 msk smör
  • 1/2 tsk salt
  • Instruktioner

    Skär kycklingen i strimlor. Kärna ur och strimla äpplena. Skala och hacka vitlöken. Hacka nötterna. Vispa ihop nötter, chili, jordnötssmör, lime, farin, vatten, grädde och smulad hönsbuljong i en gryta. Låt koka upp. Bryn kycklingen, lite i taget i smör i en stekpanna. Lägg över i grytan och låt koka några minuter. Smaksätt med salt. Fräs äpple och vitlök och rör ner i grytan. Servera med kokt ris och fräst salladslök.

    Liknande recept

    Kommentarer (8)

    tomisi 6 mars 2009

    Väldigt gott. Jag var skeptisk mot att tillsätta äpplen, därför tog jag bara ett. Nästa gång använder jag 2 st äpplen. Tack.

    farmoringer 20 februari 2010

    Det här var super duper gott...

    Jonaman 9 januari 2011

    Mums!

    pia61 13 februari 2011

    Jättegott!!!

    nyborjarn86 1 november 2011

    Busenkelt, med "proffsigt" resultat! :) Väldigt gott ifall man gillar mat åt det asiatiska hållet! Hade ingen färsk chilli, använde sambal oelek istället. Hade inte mer än en halv tesked socker....använde också lite mer jordnötssmör än angivet...tror att man kan anpassa rätten ganska mycket efter smak. 5/5 helt klart!

    nyborjarn86 1 november 2011

    ps: ifall man är osäker med äpplena, så bryn dem bara och ha som tillbehör för den som gillar...så kan man ta så mkt man vill ha...

    annsapansa 6 januari 2014

    Är den god även dagen efter så den går att förbereda? Tänkte om äpplena blir fula?

    IdaKonig 3 april 2014

    Mums! Godaste jordnötssåsen jag käkat :)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben