Serverar: 4 portioner
Mycket god kycklingrätt!
Skär kycklingen i strimlor. Kärna ur och strimla äpplena. Skala och hacka vitlöken. Hacka nötterna. Vispa ihop nötter, chili, jordnötssmör, lime, farin, vatten, grädde och smulad hönsbuljong i en gryta. Låt koka upp. Bryn kycklingen, lite i taget i smör i en stekpanna. Lägg över i grytan och låt koka några minuter. Smaksätt med salt. Fräs äpple och vitlök och rör ner i grytan. Servera med kokt ris och fräst salladslök.
Väldigt gott. Jag var skeptisk mot att tillsätta äpplen, därför tog jag bara ett. Nästa gång använder jag 2 st äpplen. Tack.
Det här var super duper gott...
Mums!
Jättegott!!!
Busenkelt, med "proffsigt" resultat! :) Väldigt gott ifall man gillar mat åt det asiatiska hållet! Hade ingen färsk chilli, använde sambal oelek istället. Hade inte mer än en halv tesked socker....använde också lite mer jordnötssmör än angivet...tror att man kan anpassa rätten ganska mycket efter smak. 5/5 helt klart!
ps: ifall man är osäker med äpplena, så bryn dem bara och ha som tillbehör för den som gillar...så kan man ta så mkt man vill ha...
Är den god även dagen efter så den går att förbereda? Tänkte om äpplena blir fula?
Mums! Godaste jordnötssåsen jag käkat :)