Kyckling i kokosmjölk

Serverar: 4 portioner

Tid: 35 minuter

En väldigt enkel rätt som går fort att göra och är jätte god.

Ingredienser

  • 3 kycklingfileér
  • 5 dl kokosmjölk
  • 1 ½ tsk sambal oelek
  • 1 ½ msk mango chutney
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Starta ugnen på 200 g. Lägg kycklingfileérna i en ungsäker form, salta och peppra. Låt dem tillagas i ugnen tills de är nästan genomstekta, ca 15 minuter, ta ut dem och skär dem i skivor, lägg sedan tillbaka dem i formen.
    2. Blanda kokosmjölk, sambal oelek och mango chutney och slå över kycklingen. Tillaga i ugnen ytterligare ca 20 minuter eller tills kycklingen är helt genomstekt.
    3. Servera med ris, gärna som kokas med ett kryddmått gurkmeja för att ge riset en fin gul färg.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Heisjo 5 september 2010

    Jättegott, men jag hade i 3 tsk sambal oelek och 1.5 dl mangochutney och det tyckte jag krävdes för att få smak på det.

    Relaterade Artiklar

    Kokosmjölk
    Kokosmjölk är en basingrediens i det asiatiska köket, att vara utan...

    Mat av rester
    Man behöver inte göra en fet pyttipanna så fort det blir över mat från...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben