Den här ska vara väldigt smakrik så krydda gärna lite extra.
Ingredienser
1 grillad kyckling
½ purjolök
4-5 färska champinjoner
1 paprika
1 krm salt
1 krm peppar
1 krm cajenpeppar
1 krm curry
1 msk kycklingfond
1 tärning hönsbuljong
3 dl grädde
1 fp smördeg
Instruktioner
- Rensa kycklingen och gör bitar. Fräs i panna tillsammans med purjolök, champinjoner, salt, peppar, cajenpeppar, kycklingfond och hönsbuljong. Blanda i grädde. Smaka av, ska vara smakrikt.
- Häll över i gratängform, det ska vara tjockt. Kavla ut smördeg och lägg ovanpå som lock och stick hål (lufthål). Gratinera i ugn c:a 200° tills fin färg.
Servera till grönsallad.
Liknande recept
Kommentarer (0)
Relaterade Artiklar
Vardagsmat i lovtider
Behöver du lite februariinspiration till sportlovshungriga barn? Vå...