Kyckling i smördeg

Serverar: 4-5 portioner

Den här ska vara väldigt smakrik så krydda gärna lite extra.

Ingredienser

  • 1 grillad kyckling
  • ½ purjolök
  • 4-5 färska champinjoner
  • 1 paprika
  • 1 krm salt
  • 1 krm peppar
  • 1 krm cajenpeppar
  • 1 krm curry
  • 1 msk kycklingfond
  • 1 tärning hönsbuljong
  • 3 dl grädde
  • 1 fp smördeg
  • Instruktioner

    1. Rensa kycklingen och gör bitar. Fräs i panna tillsammans med purjolök, champinjoner, salt, peppar, cajenpeppar, kycklingfond och hönsbuljong. Blanda i grädde. Smaka av, ska vara smakrikt.
    2. Häll över i gratängform, det ska vara tjockt. Kavla ut smördeg och lägg ovanpå som lock och stick hål (lufthål). Gratinera i ugn c:a 200° tills fin färg. Servera till grönsallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Vardagsmat i lovtider
    Behöver du lite februariinspiration till sportlovshungriga barn? Vå...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben