Kyckling i sötsur sås

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

Jättegott!!!!

Ingredienser

  • 3 kycklingfiléer (350 g)
  • 1 rödlök (ca 75 g)
  • 1 msk rapsolja
  • 2 dl vatten
  • 1 tsk syltad, finhackad ingefära eller 1 krm färsk eller torkad
  • 2 msk tomatpuré
  • 1½ msk socker
  • 1 msk Soya
  • 1 ½ msk äppelcidervinäger
  • 1 liten burk ananasringar
  • 2 tsk maizena
  • 100 g sockerärter
  • 100 g färska böngroddar
  • Salt
  • Kajennpeppar
  • Instruktioner

    1. Skär kycklingen i 1/2 cm tjocka strimlor. Skala och strimla rödlöken. Fräs detta ett par minuter på hög värme i olja.
    2. Vispa samman vatten, ingefära, tomatpuré, socker, soja, vinäger, 1 dl av ananasspadet och maizena. Slå blandningen över kycklingen under omrörning. Låt puttra under lock i knappt 10 minuter.
    3. Dela ananasringarna i bitar, strimla sockerärterna. Blanda ner sockerärter, ananas och böngroddar. Låt puttra i ytterligare någon minut. Smaka av med salt och kajennpeppar.
    4. Ris och kålsallad är gott till

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Härliga, enkla sommarrätter!
    Dags att ladda, nu är picknicktiderna här! Dessutom vill man ju gärna...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben